donderdag 17 maart 2016

film movie: nummer 1

Dag lieve meiden vandaag is het is heel iets anders.
Hopelijk kan ik jullie een plezier mee doen.
Ook is terug een mooi weertje zalig warm maar ook goed voor was buiten tehangen of klusjes tedoen.Beauty Shop is een Amerikaanse komische film uit 2005 met actrice Queen Latifah in de hoofdrol.
Deze duurt 1u45m


Verhaal:
Gina Norris verhuisde van Chicago naar Atlanta zodat haar dochter Vanessa een goede muziekopleiding kan krijgen. Ze werkt als kapster in de salon van Jorge waar ze een goede naam krijgt. In de salon werkt ook Lynn die hoewel ze een volleerd kapster is alleen haar mag wassen. Jorge is nogal brutaal en behandelt zijn personeel - en Lynn in het bijzonder - slecht. Na een zoveelste belediging neemt Gina ontslag.
Ze wil nu een eigen zaak beginnen maar kan slechts een kleine lening van $30.000 krijgen om een eigen salon te begin. Ze neemt een in nogal slechte staat verkerendeschoonheidssalon over en richt die opnieuw in. Boven de salon woont elektricien Joe die ook een begaafd pianist is. Hij zal dochter Vanessa bijles geven en uiteindelijk een relatie beginnen met Gina. Die neemt een aantal kapsters aan die allen afro-amerikaans zijn. Ze neemt ook Lynn in dienst die de enige blanke is. Die situatie leidt soms tot spanningen.
Na een tijdje begint de salon cliĆ«nteel aan te trekken. Zo onder meer de rijke blanke jongedame Joanne die Gina wil helpen om haar eigen haarproduct op de markt te laten brengen door cosmeticabedrijf CoverGirl (waarvan Queen Latifah ook een gezicht is). Een ruzie zorgt er later voor dat dit niet doorgaat.
De salon krijgt al meteen ook een inspecteur van volksgezondheid. Die schrijft direct een eerste boete uit en waarschuwt dat hij de zaak bij de derde overtreding zal sluiten. Later valt de stroom uit net als de inspecteur terugkomt. Joe kan nog net op tijd een noodaggregaat opstellen, maar Gina krijgt toch een tweede boete. Dan wordt op een dag Gina's salon gevandaliseerd. Ze wil er de brui aan geven maar de andere kapsters herstellen alles. Als er vervolgens een wanhopige klant binnenstapt krijgt Gina er weer moed in.
Dan legt Lil JJ, een jongen die steeds op straat rondhangt en door zijn brutale mond al uit de salon gezet is, op videocamera vast hoe Jorge de inspecteur betaalt. Gina zoekt Jorge op in zijn salon, die overigens achteruit gaat, en zegt hem dat zij zijn geheimpje kent. Vervolgens wordt hij door een paar jongens onder handen genomen.
Op het einde blijkt de wanhopige klant van eerder een bekende radiopresentatrice te zijn. Ze belt Gina live op en maakt op de radio reclame voor haar zaak.
Deze film is echt voor de meiden deze heb ik al 2 keer gezien en hou erg veel van deze film.
In deze film kan je genieten van de vriendschap en hoeveel ze plezier makken.
Ook zit er beetje vijandig in en jaloerse personen.
Maar deze moet je zeker bekijken.

Zelf wil ik laten weten dat ik elke week een movie time voor jullie zal in mekaar steken.
Want als je is niets tedoen heb en is wil kijken naar een film dat je messchien naar deze die ik toon bekijken.

Maar ik zal jullie morgen terug zien met iets anders.
Iets over mijn leven samen met mijn vriend.
En dikke kus en wens jullie een fijne dag verder daaaag.
Xoxoxoxo

Een reactie posten